Om Hundvården

Hundvården ägs och drivs utav mig, Marianne Ahrén. Jag är en diplomerad friskvårdskonsulent och har gått min utbildning på Hundkuranten i Haninge. Utbildningen är 1-årig och min handledare var Anna Holmgren, som även är sjukgymnast på Södra Djursjukhuset. I utbildningen ingår Håkan Björklunds brevkurs Avancerad Hundsjukvård samt följande ämnesområden:

kurser3

I utbildningen ingår även att göra ett projektarbete med hund och dess ägare där man ska lära ut stretch och massage och träningslära till hundägaren. Man ska lägga upp en träningsplan med den fysiska delen och inlärning av valfria lydnadsmoment. Utöver detta ingår 125 timmar massage på olika hundraser.

Varför jag ville bli friskvårdskonsulent:

Jag har haft en golden/borderblandning som blev 10½ år. Som ett åring fick han diagnosen hd med vä höft c och den hö höften d och även ryggslutet var lite snett. Veterinären gav honom högst 7 år att leva. Han fick börja med värkmedicin men ändå leva som en hund fast med restrektioner på aktiviteter. Det fungerade bra i flera år med rätt träning och simmade under vinterhalvåret. Senare fick han också artros i armbågarna och höfterna blev lite sämre. Jag bestämde mej då för att utbilda mej för att kunna hjälpa honom på bästa sätt. Flera gånger fick han ”tuppkamsinjektioner” i armbågarna men tillslut täckte inte försäkringen dessa. Jag började då att massera varje dag och jag började också att stretcha honom varje dag och även novafonbehanling varje dag. Till min lycka höll jag honom så pass fräsch att han levde ett riktigt bra liv tills hans ben inte orkade längre. Även fast man tar hand om sina älsklingar på bästa sätt så tar ju livet slut iallafall. Men veterinärerna är överens om att min behandling med bra träning och massage, stretch och novafonbehandling gjorde så att han levde så länge.diesel