Behandlingar

Vid ett första besök hos mej, oberoende på vad hunden har för problem, går jag igenom hela hunden, tittar på hur hundens rörelsemönster ser ut, muskelomfång m.m. Jag rekommenderar att hunden kommer på behandling minst tre gånger för bästa långvariga resultat.
Observera! Rehabilitering sker alltid på veterinärens ordination.

Massage

Massage är en gammal behandlingsmetod för mjukdelar som är uppskattad av såväl människor som hundar. Genom att bearbeta mjukdelarna med händerna kan man uppnå fantastiska resultat med hundens muskulatur. Behandlingen gör att man får ökad cirkulation, mjukar upp vävnaden och öka eller bibehålla smidighet och rörlighet i mjukdelarna vilket i sin tur befrämjar ledernas rörlighet och funktion.
Andra effekter av massage är att slaggprodukters transport ut påskyndas, blodtrycket sänks men inte allra minst ger ett välbefinnande och verkar avstressande.

Stretchning

Stretching betyder töjning. Det håller muskulaturen elastisk och därigenom uppnås rörlighet och smidighet. Man vill bibehålla ledens naturliga rörelsebana och undvika störningar i muskulatur och ledfunktion. Målet är att minska muskelspänningen och ge en större rörlighet, dock inte en extrem rörlighet. Det kan då leda till översträckningar/ överrörlighet och risk för skador. Det finns många orsaker till att en muskel blir stel bland annat tungt arbete eller hård träning ensidiga rörelser, skada och smärta. Detta är bara några av orsakerna. Stretching ska anpassas efter individens specifika muskulatur och förutsättningar. Stretching är en rofylld sysselsättning som är avstressande och ger hjälp till avslappning. Att stretcha sin hund dagligen kan förbygga många problem. Man ska aldrig börja stretcha sin hund utan att veta hur man ska gå till väga och att man varit hos en kunnig person som har genomgått utbildning och man har blivit undervisad ordentligt.

Novafon

Novafon är en precissionsbyggd apparat för lindring av smärta och sårbehandling. Novafonen är apparat med intraljud som är mycket lämplig och välbeprövad apparat för både djur och människor. Tusentals hästar och hundar har använt novafonen som behandlingsform. Det mest kända fallet är kanske travhästen Legolas som fick dagliga behandlingar under sin tävlingskarriär. Novafonen är den enda ljudvågsapparat som fått CE-godkännande för elektromedicinsk terapi. Man har inte haft någon som helst indikationer på skador vid dessa behandlingar.